Новини України та Світу

В України хочуть купити додаток Дія

Share

Україні «постійно» надходять пропозиції щодо купівлі мобільного додатка Дія. Про це  заявив голова Мінцифри Михайло Федоров в інтерв’ю ВВС News Україна 16 грудня.

«Є якісь громадські організації, які мають на меті розвивати цифрову трансформацію в різних країнах», — сказав Федоров про потенційних покупців.

При цьому міністр вирішив поки що не називати, які саме держави зверталися до України, і наголосив, що переговори відбуваються у «фоновому режимі».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми проводимо презентації, відповідаємо, ділимося досвідом. Якщо буде конкретна пропозиція від конкретної країни, і розумітимемо, що у нас є на цей час, для впровадження технологій у цих країнах, ми це робитимемо. Це бренд нашої країни. Рано чи пізно ми прийдемо до того етапу, що наш підхід до побудови цифрової держави інші перейматимуть», — додав Федоров.

Також глава Мінцифри висловив упевненість, що така угода рано чи пізно відбудеться, але не оцінювала її можливу вартість.

«Наразі ми цим докладно не займаємося. Я думаю, що цінність не лише у технологіях – це не найголовніше. Найголовніше – це реінжиніринг процесів, розуміння, як складні послуги спрощувати, швидке оновлення базових реєстрів, трансформація інфраструктури, взаємодія громадян та уряду, мобільний додаток та портал. Це певна екосистема. Просто взяти і продати технологію розробки Дії іншим країнам — це не дасть цінності, на яку країни очікують. Усі бачать лише вершину айсберга, а насправді всередині багато процесів. Потрібно оновлювати інфраструктуру, будувати нові реєстри, налагоджувати взаємодію між усіма реєстрами, дбати про кібербезпеку, реінжиніринг», — констатував Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024