Viber оголошує про запуск нових функцій для бізнесу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Viber оголошує про запуск оновлень: тепер бренди матимуть можливість надсилати бізнес-повідомлення з відео, а користувачі месенджера зможуть копіювати коди, посилання та контактну інформацію одним кліком. Нові опції покликані покращити комунікацію між брендами та користувачами у бізнес-повідомленнях Viber.

Завдяки оновленню бренди зможуть надсилати відео користувачам зі свого бізнес-аккаунту Viber. Функція працюватиме для відео у форматах 3gp, m4v, mov та mp4 з максимальним розміром файлу до 200 МБ. Користувачі Viber зможуть відповісти на відео та закріпити його в діалозі з брендом, як і будь-яке інше бізнес-повідомлення.

Повідомлення від брендів для користувачів Viber можуть бути кількох типів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • лише відео
  • відео та текст
  • відео, текст та CTA-кнопка

Нова опція дозволить брендам ділитися ще більш цікавим, креативним та корисним контентом зі своїми клієнтами. Використовуючи відео, бренди зможуть показати нові продукти, розповісти про їхні особливості, надіслати інструкції з використання та багато іншого. Опція стане доступною вже до Нового року.

Крім того, користувачі Viber зможуть копіювати коди перевірок, номери телефонів, адреси електронних пошт і посилання в бізнес-повідомленнях. Це ще більше спростить взаємодію клієнтів із брендами. Функція працює для номерів, що складаються з чотирьох чи більше цифр. При тривалому натисканні номер скопіюється, а на екрані з’явиться повідомлення «Номер скопійовано». Оновлення особливо зручне для одноразових паролів, промокодів, ідентифікаторів відстеження доставки тощо.

При короткому натисканні на посилання, адресу електронної пошти або телефонний номер (довжиною понад 7 цифр), на який можна подзвонити і відправити повідомлення, користувач побачить меню з кількома опціями: дзвінок, повідомлення, додати до контактів тощо. Або ж клієнта спрямують на вебсайт або електронну пошту бренду. Функція вже доступна для користувачів Android, iOS та Desktop-версії програми.

«Функції Viber постійно вдосконалюються та розширюються, адже ми прагнемо зробити процес спілкування брендів із їхніми клієнтами зручним та таким же приємним, як спілкування із друзями та рідними. Нові функції можуть бути особливо корисними напередодні новорічних та різдвяних свят, коли різко зростає попит на продукти та послуги», — зазначив Етьєн Дюпон, старший директор з рішень для обміну бізнес-повідомленнями Rakuten Viber.

Месенджер Viber також нагадує про ключові запуски 2021 року, що покращують комунікацію між брендами та їхніми клієнтами.

  • Двосторонній обмін файлами, що дозволяє брендам надсилати важливу інформацію та різні типи файлів (гарантійні листи, рахунки, каталоги, підтвердження бронювання, сертифікати). В свою чергу користувачі також можуть обмінюватися файлами з брендами (копії посвідчень особи, різні документи тощо).
  • Користувачі можуть надсилати брендам фотографії та відео. Наприклад, клієнт, який купив новий стіл у магазині та не може його зібрати, отримає консультацію у клієнтській підтримці через Viber, надіславши відео або фото в чат з брендом.
  • Viber дозволяє користувачам закріплювати важливі бізнес-повідомлення всередині чату з брендом або закріплювати листування з брендом на основному екрані чатів. Наприклад, користувач може закріпити підтвердження бронювання або результати ПЛР-тесту, щоб швидко знайти та показати їх під час подорожі.
  • Користувачі можуть відповідати на конкретні повідомлення всередині діалогу з брендом, що робить розмову зручнішою і спрощує відслідковування контексту розмови.
  • Якщо бренд не може відповісти відразу, у Viber доступна функція автовідповіді. Надалі бренди зможуть налаштовувати цю функцію відповідно до своїх уподобань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.