Хто з українських політиків витрачає найбільше на рекламу у Facebook

Серед десяти сторінок, які на просування політичного контенту витратили найбільші суми, п'ять – офіційні сторінки українських політиків, одна – партії.

У листопаді 2021 року соціальна мережа Facebook надала можливість оплачувати політичну рекламу українською валютою. Однак таким нововведенням поки що не скористалися політики, які інвестували в онлайн просування найбільше. Про те, хто витратив на Facebook-рекламу минулого місяця найбільші суми, розповіли у громадянській мережі “ОПОРА”.

У дослідженні наголошується, що загалом у листопаді в соцмережах Facebook та Instagram для української аудиторії транслювали 11,5 тисячі публікацій рекламного політичного змісту. Щоб просувати їх на більш ніж 1490 сторінках, було витрачено від 203 432 до 321 638 доларів.

У середньому жителі України бачили у своїх стрічках у соцмережах 1500 рекламних повідомлень щодня, а щоб їх транслювати було інвестовано до 8000 доларів.

В “ОПОРІ” з’ясували, що серед десяти сторінок, які на просування політичного контенту витратили найбільші суми, п’ять – офіційні сторінки українських політиків, одна – партії.

Їхні загальні вкладення, за даними дослідження, склали понад 46 000 доларів за листопад.  Так, найбільше рекламу на Facebook інвестувала партія “Слуга народу” — 7925 доларів. На другому місці – екс-прем’єр-міністр України – Арсеній Яценюк, який витратив 5243 доларів.

Володимир Гройсман, який є главою уряду з 2016-2019 років, розташувався на третьому місці, витративши на рекламу 4101 доларів.  Лідер Радикальної партії, екс-нардеп  Олег Ляшко  інвестував 3620 доларів.

П’ятий президент України Петро Порошенко витратив у листопаді на просування у Facebook 3269 доларів, посівши п’яте місце.

Також у списку найщедріших рекламодавців серед українських політиків – Ілля Ківа – 2732 долари. “ОПОРА” зазначає, що рекламу депутату оплачує політична партія “Опозиційна платформа – За життя”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.