Чого чекати від Apple у 2022 році? У компанії накопичено чимало сюрпризів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для Apple 2021 видався насиченим, але і на 2022-й припасено чимало. Марк Гурман з Bloomberg розповів , чого чекати від компанії наступного року – покажуть оновлений iPad Pro з бездротовою зарядкою, MacBook Air з наймасштабнішим редизайном в історії серії, першу AR-гарнітуру, захищені Apple Watch для екстремалів, iPhone SE з підтримкою 5G і не тільки. 

AR-гарнітура

Зразковий зовнішній вигляд на основі внутрішніх зображень прототипу 2020 року

Вона буде орієнтована на ігри, медіаконтент та спілкування. Розробники створять окремий магазин програм та впровадять підтримку FaceTime, а також інших платформ для відеозв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарнітура отримає швидкісний адаптер Wi-Fi 6E, відразу два процесори, один із яких за потужністю близький до M1 з MacBook, а також систему активного охолодження. Для відображення VR до неї поставлять дисплеї Micro OLED з 4K-роздільною здатністю виробництва Sony. 

iPad

iPad Pro (2021)

Наступний iPad Pro втратить алюмінієвий корпус на користь скляної задньої панелі — це дозволить реалізувати підтримку бездротової зарядки. Також Apple має намір оновити базовий iPad та iPad Air, але не так кардинально. 

MacBook та Mac

Найбільше змін варто чекати від моделі Air. Вона вийде в кількох кольорах, а в екрані, як і в останніх «прошек», з’явиться виріз. Від клиноподібної форми відмовляться – ноутбук буде плоский. Для нього розробляють новий процесор Apple M2, що поступається за потужністю M1 Pro та M1 Max у MacBook Pro  через знижене енергоспоживання.

Також у 2022 році вийдуть нові версії Mac mini, MacBook Pro початкового рівня та оновлений Mac Pro на чіпі Apple. 

iPhone SE

iPhone SE (2020)

Наступна версія доступного Айфона матиме підтримку 5G. Раніше аналітик Мін-Чі Куо повідомляв , що дизайн смартфона абсолютно не зміниться і у нього збережеться 4.7-дюймовий дисплей. Apple лише оновить процесор.

iPhone 14

На традиційній вересневій презентації покажуть лінійку із чотирьох смартфонів, але вже без mini. Його місце займе iPhone 14 Max з діагоналлю 6.7 дюйма, як і iPhone 14 Pro Max. Інші дві моделі – iPhone 14 і 14 Pro – залишаться з 6.1-дюймовими екранами. 

За чутками, замість чубчика у нових айфонів буде невеликий отвір під фронтальну камеру в стилі флагманів Samsung. Де розмістять компоненти Face ID, незрозуміло 

AirPods Pro 2

Цього року Apple оновила базові AirPods, а наступного випустить AirPods Pro другого покоління. За даними джерел порталу MacRumors, головні зміни відбудуться з кейсом. У нижній частині поруч із роз’ємом Lightning з’являться динаміки – вони потрібні для відтворення звуку, щоб футляр було легше знайти через “Локатор”, який в iOS 16 навчиться відстежувати його і навушники окремо.

Apple Watch

У розробці знаходяться одразу три моделі Apple Watch: оновлена ​​SE, Series 8 та з підвищеним захистом для занять екстремальним спортом. Остання отримає прогумовані елементи для захисту від ударів та подряпин у стилі Casio G-Shock.

У Apple Watch Series 8, як з’ясували журналісти The Wall Street Journal, може з’явитися визначення фаз сну та апное, а також датчик температури тіла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.