Новий гаджет Apple виявився знахідкою для викрадачів

Новий гаджет Apple виявився знахідкою для викрадачів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автокрадії в Канаді почали використовувати для відстеження та викрадення автомобілів один з найновіших гаджетів Apple – розумну мітку AirTag. Як пише MacRumors з посиланням на прес-реліз канадської поліції, пристрій відіграв роль як мінімум у п’яти злочинах такого роду в одному лише регіоні Йорк.

Злочинці наглядають за дорогим автомобілемь у загальнодоступному місці, наприклад, на парковці торгового центру. Переконавшись, що господаря немає поруч, вони розміщують у непомітному місці (наприклад, під люком бензобака) свій AirTag.

Розробляючи AirTag, Apple передбачила захист від стеження – якщо iPhone фіксує поруч постійне знаходження чужої мітки, користувач отримує повідомлення. Тим не менш, багато таких попереджень ігнорують, а користувачі Android взагалі поки що позбавлені такого захисту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому часто мітка дозволяє простежити за люксовим автомобілем до будинку, де зробити крадіжку буває простіше. Поліція попереджає, що подібних злочинів найближчим часом стане тільки більше, і закликає не ігнорувати попередження щодо підозрілих AirTag поблизу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.