Єдиний стандарт зарядки не з’явиться навіть творці USB проти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава USB Implementers Forum Джеффрі Л. Рейвенкрафт зненацька висловився проти ініціативи запровадити єдиний стандарт зарядки в електронних пристроях. Єврокомісія хотіла призначити таким стандартом USB Type-C, і творці USB начебто повинні схвалити це рішення, але ні.

Рейвенкрафт вважає , що прийняття єдиного стандарту принесе більше шкоди, ніж користі. Справа в тому, що Єврокомісія вказала у документах два стандарти (EN IEC 6280-1-3: 2021 and EN IEC 6280-1-2: 2021) — вони датуються 2019 роком і є застарілими, оскільки були оновлені у 2021 році, а законодавці це не врахували. Через цю формальність стандартизованою потужністю передачі енергії стануть 15 Вт, тоді як сучасніший стандарт передбачає 240-ватне харчування.

Єврокомісія, за словами Рейвенкрафт, не хоче включати до документів свіжіші стандарти, оскільки вважає, що не всі виробники зможуть забезпечити їхньою підтримкою свої пристрої. Глава USB Implementers Forum бачить у цьому проблему – законодавці не встигають за прогресом і беруть за стандарт те, що давно застаріло.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єврокомісія почала розглядати директиву, яка встановлює єдиний стандарт зарядки ще у вересні 2021 року. Цей документ зобов’яже виробників забезпечувати підтримкою USB Type-C смартфони, планшети, бездротові навушники, бездротові колонки і портативні ігрові приставки, що продаються в Євросоюзі. За підрахунками експертом, завдяки цій ініціативі жителі країн ЄС зможуть щорічно заощаджувати на купівлі зарядних пристроїв приблизно 250 мільйонів євро, а утилізація електроніки скоротиться на тисячу тонн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.