Творцю біткоїну можуть дати Нобелівську премію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Творцю біткоїна Сатоші Накамото запропонували вручити Нобелівську премію з економіки за створення цієї криптовалюти.

З відповідною пропозицією виступив співзасновник та головний операційний директор криптолендингової платформи Celsius Network Даніель Леон, повідомляє CalcalistTech, повідомляють gazeta.ru.

За його словами, Накамото приніс більше матеріального благополуччя сотням тисяч людей, аніж більшість учених-економістів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також Леон заявив, що криптовалюта є «інновацією довіри», а до її появи люди були змушені користуватися лише централізованими установами, зокрема банками та урядами.

«Коли ви вкладаєте гроші у банк, він платить вам 0,1% річних, але коли ви позичаєте гроші у банку, ви платите йому 7,73%. Чи це чесно? Ще гірше, коли банки розоряються, уряди рятують їх, а коли проблеми в уряду, вони просто друкують гроші. 30% усіх доларів, які перебувають у обігу, було надруковано за останні 18 місяців», – продовжив глава Celsius Network.

Він зазначив, що це вигідна відмінність криптовалюти, яка може «перевертати все з ніг на голову».

«Ми довіряємо коду, а не якомусь посереднику. В результаті ви можете переказувати величезні суми грошей майже миттєво з неймовірно низькими комісіями, знаючи, що все піде за планом», – сказав Леон.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.