Telegram почне платити гроші користувачам – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуров ще раз підтвердив, що реклама не з’явиться в чатах, вона відображатиметься лише в каналах із числом передплатників понад тисячу людей. Тематика спонсорських повідомлень залежатиме від спрямованості каналу, тобто Telegram не збирається таргетувати рекламу, збираючи дані користувача.

Рекламна мережа Telegram проходить тестування, тому оголошення відображаються не всім користувачам, а лише деяким. Дуров хоче, щоб реклама купувала основні витрати Telegram (тобто дозволяла оплачувати розробку месенджера та оренду дата-центрів), і як тільки це почне відбуватися, власники каналів зможуть отримувати дохід від розміщення реклами в їхніх ресурсах.

Дуров не забув і про основного конкурента – WhatsApp. Він заявив, що у WhatsApp набагато більше реклами, ніж у Telegram. А якщо використовувати Telegram як WhatsApp (тобто виключно як месенджер), то рекламні повідомлення взагалі не будуть зустрічатися (оскільки вони є тільки в каналах, які відсутні в WhatsApp). Як вважає Дуров, якщо WhatsApp і запустить канали чи спільноти, то в них теж буде реклама, причому таргетована – тобто така, для якої доведеться вивчати інтереси користувачів, втручаючись у їхнє особисте життя.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуров заявляє, що завдяки Telegram онлайн-реклама перестала бути синонімом порушення приватності. Він нібито винайшов новий спосіб просувати продукти, цікаві користувачеві, не отримуючи дані про нього, а лише розміщуючи оголошення за тематикою, схожою на напрямок каналів, на які підписана та чи інша людина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.