Комаровський перерахував симптоми пневмонії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лікар та телеведучий Євген Комаровський перерахував головні ознаки, що дозволяють запідозрити розвиток пневмонії. Відповідну посаду він опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Головним симптомом захворювання медик назвав кашель. Він також порадив звернути увагу на неможливість зробити глибоке вдихання, якщо така спроба викликає напад кашлю.

Серед інших ознак Комаровський перерахував виражену блідість шкіри на тлі інших симптомів ГРВІ та задишку за невисокої температури тіла.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, на розвиток запалення легень вказують будь-яка “простудна хвороба”, яка триває більше семи днів, а також парацетамол або ібупрофен, які не допомагають при високій температурі, додав телеведучий.

“Знання цих ознак необхідне для того, щоб не тягли зі зверненням за медичною допомогою”, – підсумував Комаровський.

Пневмонія (запалення легень) – запалення легеневої тканини зазвичай інфекційного походження з переважним ураженням альвеол (розвитком у них запальної ексудації). Пневмонії, спричинені інфекціями, є формою гострої респіраторної інфекції, що зачіпає легені. Основними збудниками пневмонії є бактерії та віруси, рідше її викликають мікоплазми, гриби та паразити.

Основними методами діагностики є рентгенологічне дослідження легень та дослідження мокротиння, основним методом лікування – антибактеріальна терапія. Пізня діагностика та затримка з початком антибактеріальної терапії погіршують прогноз захворювання. У деяких випадках можливий смертельний результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.