У клієнтів Monobanky з карток почали зникати гроші – що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Мережі клієнти Monobanky почали масово висловлювати невдоволення через  зникнення грошей із їхніх карток. Втрата коштів відбувається в кілька підходів – і завершується лише тоді, поки гроші не закінчуються. В самому банку прокоментували, що ці транзакції відбуваються без порушення правил. Повідомляє Obozrevatel.

На сайті “Мінфін” клієнтка банку під ніком AlenaAlena77 розповіла, що з її картки без її ж відома у 4 підходи було списано 35 тис. грн. Гроші списувалися вночі, під час перших трьох підходів списувалося по 10 тис. грн, а під час четвертого – 5 тисяч.

При цьому вона зазначає: банк ніяк не відреагував на зняття таких великих сум. “Від банку не було ні повідомлення, ні підтвердження операцій, ні дзвінка. І досі тиша. За ніч вкрадено з картки всі гроші під нуль”, – стверджує Alena Alena77.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Скарга клієнтки AlenaAlena77

Схоже сталося і з клієнткою під ніком MariiaV. За її словами, вночі з її карти було списано всі гроші.

Причому списання також проходило в декілька підходів. Під час кожного з них, зазначає вона, списувалися різні суми – від кількох гривень до тисяч.

Як і у випадку з AlenaAlena77, банк не звернув уваги на те, що відбувається. “Як могли зняти всі гроші, і при цьому банк не запросив жодного підтвердження? Де служба безпеки ваших клієнтів? Де перевірка на підозрілі транзакції?” – запитує MariiaV.

Скарга клієнтки MariiaV

До того ж, вона зазначає: у самому банку допомагати їй фактично відмовилися. Там порадили звернутися до поліції.

Що кажуть у банку

У відповіді AlenaAlena77 Monobank розповів, що всі операції пройшли за допомогою протоколу захисту 3DS, який передбачає підтвердження платежів. Крім того, зазначають у банку, повідомлення щодо кожної з операцій було відправлено.

Відповідь Monobank клієнтці AlenaAlena77

У відповіді MariiaV працівники Monobank розповіли, що не всі сайти використовують протокол захисту 3DS. Отож оплата може проходити просто за введеними даними з картки, тобто без підтвердження.

Крім цього, в банку порадили не передавати персональні дані картки та її саму третім особам. А також не вводити дані картки на сумнівних ресурсах та контролювати інтернет-ліміт. Чим фактично зняли із себе відповідальність за те, що сталося.

Відповідь Monobank клієнтці MariiaV

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.