Qualcomm анонсувала потужний процесор для конкуренції з Apple M1. Чекаєте на альтернативу комп’ютерам Mac?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Qualcomm оголосила про плани створення ARM-процесора нового покоління, який зможе конкурувати з однокристальною системою Apple M-серії. Нові чіпи будуть застосовуватися в ноутбуках та ПК, що працюють під керуванням операційною системою Windows, які зможуть конкурувати з лептопами MacBook Pro та MacBook Air, а також з настільними комп’ютерами iMac та Mac Mini.

Про це повідомив технічний директор Qualcomm Джеймс Томпсон (James Thompson). За словами Томпсона, компанія надасть зразки нових чіпів клієнтам приблизно за дев’ять місяців до запуску нової платформи у 2023 році.

Нові процесори будуть розроблені компанією Nuvia, яку Qualcomm придбала раніше цього року за 1,4 мільярда доларів. Примітно, що Nuvia була заснована в 2019 році трьома колишніми інженерами Apple, які раніше працювали над чіпами серії A.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, компанія заявила, що нові процесори не тільки зможуть конкурувати з однокристальними системами Apple M-серії з обчислювальної продуктивності, але й нададуть низьке. енергоспоживання. Крім того Qualcomm пообіцяла збільшити продуктивність графічних рішень Adreno до рівня ігрових ПК. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.