Смартфони Huwaei будуть випускатися іншими ліцензійними компаніями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei хоче врятувати свій мобільний бізнес, дозволивши іншим компаніям випускати смартфони із її дизайном за ліцензією. Зараз компанія веде переговори з низкою китайських фірм. 

Інженери вже почали працювати над перекомпонування популярних моделей, які працювали на чіпах Kirin, щоб мати можливість встановлювати в них процесори від MediaTek і Qualcomm. За даними джерел видання Bloomberg, ліцензію може отримати підрозділ державної компанії Postal and Telecommunications Appliance. Також ведуться переговори із Xnova. Huawei зароблятиме на відрахуваннях.

Нагадаємо, що через жорсткі санкції США китайський техногігант більше не може виробляти власні процесори Kirin, використовувати 5G і сервіси Google, закуповувати важливі компоненти, а також співпрацювати з будь-якими компаніями, які користуються американськими технологіями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2019 році Мін’юст США звинуватив Huawei у промисловому шпигунстві, крадіжці технологій та банківському шахрайстві. Американська влада назвала компанію загрозою нацбезпеці і внесла до «чорного списку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.