Провайдери попередили про подорожчання інтернету найближчим часом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтернет асоціація України (ІнАУ) попередила про можливе підвищення тарифів на 7-12% через спірне рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), повідомляє UBR.

Наприкінці жовтня він заблокував рішення Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі. Тим самим, ОАСК “відкрив дорогу впровадження неринкового мита на кабельну продукцію” у розмірі 20%.

Голова правління ІнАУ Олександр Савчук зазначив, що очолювана ним організація послідовно виступала проти запровадження такого мита. За його словами, її запровадження спровокує монополізацію ринку кабельної продукції обмеженим колом вітчизняних виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У результаті це призведе до дефіциту, підвищення цін та погіршення якості продукції, а також до зриву державних програм інтернетизації.

У будівництві нових телекомунікаційних мереж частка кабелю у матеріалах сягає 90%, пояснив він, тому споживачам треба готуватися до підвищення тарифів.

За словами голови комітету ІнАУ Максима Тульєва, дія мита поширюється на продукцію, яка не виробляється в Україні.

Окрім збільшення вартості будівництва нових телеком-мереж більш ніж на 20%, зазначили в ІнАУ, роздрібні тарифи на широкосмуговий доступ до інтернету зростуть на 7-12%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.