YouTube назавжди приховає лічильник «дизлайків»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприкінці березня цього року команда підтримки YouTube заявляла про бажання протестувати новий інтерфейс відеосервісу із прихованим лічильником «дизлайків» — відповідна інформація з’явилася тоді в офіційному Twitter-акаунті. Завдання було дуже простим: з’ясувати, наскільки сильно впливає публічно розміщений лічильник «лайків» та «дизлайків» на популярність ролика. За результатами тестування командою YouTube було ухвалено дуже важливе рішення.

 

Відтепер кількість міток «Не подобається» у відеороликів на YouTube не показуватиметься — нововведення почне діяти вже з 10 листопада. Користувачі зможуть і надалі ставити дизлайки, це вплине на складання стрічки рекомендацій для користувача. Кількість негативних позначок зможуть побачити та аналізувати лише самі автори відео.

Як показало проведене навесні дослідження, позначки “Не подобається” практично не впливають на кількість переглядів роликів. Більш того, дуже приватно “дизлайки” використовуються для цілеспрямованої атаки на авторів відеоматеріалів. Розробники сервісу запевняють, що якщо приховати для користувачів смужку із співвідношенням «Подобається/Не подобається», то вони будуть набагато рідше влаштовувати «рейди ненависті» тому чи іншому автору.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Докладніше про прийняте рішення YouTube можна дізнатися, переглянувши спеціальний ролик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.