Жарт Ілона Маска призвів до рекордного здорожчання маловідомої криптовалюти

Йдеться про криптовалюту VIKING, яка подорожчала аж на 3650%, проте через годину вона сильно подешевшала

Минулого тижня Ілон Маск дав вичерпну інформацію про свої активи, які вкладено у криптовалюти. За його словами, у нього є Біткоїни, Ефіри та Догікоїни. На жаль, розкривати подробиці свого портфеля він не став, але журналісти залишилися задоволеними навіть такою відвертістю. Водночас Ілон Маск заявив про те, що не схвалює майнінг, за його словами, видобуток криптовалюти завдає шкоди екології.

Очевидно, що йому ближчий шлях творців Шиба Іну (Shiba Inu), які просто намалювали собі квадрильйон монет (1000 трильйонів), а сьогодні продають їх наївним інвесторам з вигодою до кількох сотень мільйонів відсотків. Відмінна бізнес-модель, але якщо таке дозволено, то чому б і ні?

Так ось, коли всі вже думали, що Ілон Маск на якийсь час перестане писати на тему криптовалют, несподівано в мережі з’явилося зображення, на якому засновник Tesla зобразив перших астронавтів NASA, що підкоряють Місяць, на тлі корабля вікінгів. Ясно, що більшість нормальних людей просто пройшло б повз, злегка посміхнувшись дурному жарту, але тільки не криптовалютні інвестори. Хтось згадав про існування децентралізованої торгової платформи Viking Swap (VIKING), а далі все як марення: народ хлинув скуповувати токен з неймовірною наполегливістю. Дійшло до того, що ціна VIKING зросла до 3 центів, що дозволило продемонструвати стрибок на 3650% за скільки годин. Після того, як ажіотаж злегка пішов, вартість криптовалюти сильно впала. Купившим токен за завищеною ціною доведеться сидіти з ним дуже довго, хоча останні години ціна знову пішла вгору.

Повідомляється , крім зазначеного вище активу, помітно зросла цінність ігрового проєкту VikingsChain (VIKS) – на 329%, а також токена Space Vikings (SVT) – на 150%.

Немає жодних сумнівів, що сам Ілон Маск міг навіть не знати про існування вищевказаних криптовалют. А ось трейдери уважно придивляються до кожного слова мільярдера. Це дуже поганий знак, але для більшості розумних інвесторів не становить небезпеки. Потрібно просто припинити намагатися заробити мільйон за кілька хвилин.

Пам’ятаєте про долю покупців криптовалюти Гра в кальмара? Врахуйте, що навіть Біткоїн може впасти в ціні, а Ефір раз у раз опускається нижче 3000 доларів. Це означає, що потенційний покупець у такі моменти стає біднішим, але ніколи не втрачає все. У випадку з токенами ігрових проєктів все набагато складніше, адже творці гри можуть у будь-який момент її закрити, а всі гроші, які туди вкладені, будуть спалені, адже віртуальні цінності хороші доти, доки ними можна скористатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.