Названо найнебезпечніші комп’ютерні віруси

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти перерахували віруси, які найчастіше вражають пристрої звичайних користувачів. Їхнім «прабатьком» є горезвісний «Черв’як», запущений 2 листопада 1988 року аспірантом факультету обчислювальної техніки Корнельського університету Робертом Моррісом, який паралізував роботу шести тисяч інтернет-вузлів у США.

Але навіть незважаючи на такі можливості застарілого вже вірусу, ті хакерські розробки, які продовжують його традицію, стали значно витонченішими і небезпечнішими. За словами експерта, компанії-розробника програмного забезпечення кібербезпеки, таких вірусів досить багато. Більшість користувачів ніколи про них і не чули, але проблема в тому, що вони досить часто вражають пристрої користувача.

Це WCRY, LOCKY, CERBER, SODINOKIBI, RYUK та багато інших із цієї «родини». Вони можуть повністю, паралізувати роботу пристрою, будь то смартфон або комп’ютер, зашифрувати дані або вкрасти всю особисту інформацію. І це лише частина бід.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інший експерт, фахівець із кібербезпеки зазначив, що нерідко «екран смерті» у Windows — критична помилка, яку система не в змозі виправити самостійно, з’являється внаслідок роботи вірусів, наприклад, троянців. І доки користувач не заплатить, комп’ютер не працюватиме.

Якщо не приділяти належної уваги мережевій безпеці, то на комп’ютер чи смартфон можна «наловити» кейлоггерів – вірусів, які стежать за всім, що користувач набирає на клавіатурі, та надсилають інформацію на сервер оператора.

Тому експерт порадив у соціальних мережах та месенджерах завжди ставити двофакторну автентифікацію та користуватися антивірусним програмним забезпеченням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.