Apple удвічі скоротила виробництво iPad заради випуску iPhone 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, як і решта компаній по всьому світу, зіткнулася з гострою нестачею мікросхем. Задля задоволення попиту на Айфони довелося вдвічі знизити обсяги виробництва iPad – спільні з планшетами компоненти спрямують на складання iPhone 13.

У iPad mini 6 та iPhone однаковий процесор A15 Bionic, загальні периферійні мікросхеми та частина інших запчастин, що дозволяє у певних випадках перерозподілити деталі між різними пристроями. 

Як повідомляє Nikkei Asia з посиланням на близькі до корпорації джерела, у вересні-жовтні 2021 року заводи отримали на 50% менше замовлень на останні iPad. Крім того, скорочується виробництво старих моделей iPhone – багато компонентів від них теж підходять для актуальної лінійки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акцент зміщений на iPhone 13, оскільки пік продажів нових смартфонів припадає на перші місяці після презентації — зараз ця серія має більшу популярність і проносить більше прибутку. 

Схоже, що охочим придбати новий планшет доведеться довше чекати. Доставку iPad mini 6 у Північній та Південній Америці, а також Європі обіцяють орієнтовно до 15 грудня, у Росії – за 4-5 тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.