Розробнику фейкової Дії запропонували стажування в Мінцифри – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хакеру, який розробив фейковий застосунок Дія, запропонували стажування в Міністерстві цифрової трансформації.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

За словами Єніна, хакера-самоука познайомили з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

«Хлопцю запропонували спокутувати свою провину та постажуватись у Міністерстві. Але перед законом усі рівні, тому нести відповідальність за 358 статтею за підробку все ж таки доведеться», — написав заступник міністра.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Голова Мінцифри Михайло Федоров розповів, що зустріч із хакером організував радник глави МВС Антон Геращенко, якому «сподобалася ідея про перевиховання в IT»:

«У людей сформувався образ, що хакери, зламувачі та шахраї в інтернеті — це анархісти в масці Гая Фокса, які хочуть повалити якийсь світовий уряд… Реальність зовсім інша. Переді мною сидів 21-річний хлопець. Трохи сором’язливий, але дуже розумний, начитаний. Вже встиг попрацювати арбітражником, вміє програмувати і сам збирає весь дизайн у Figma».

За словами міністра, розробник фейкової Дії працюватиме над кількома «соціально-значущими» проєктами у відомстві, одним з перших його завдань буде розробка дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію і проти вживання алкоголю молоддю. Юнакові призначать куратора, який стежитиме за його роботою, і «спробують направити його здібності у потрібне русло».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.