Pixel 6 проти iPhone 13 – який смартфон кращий?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Два технологічні гіганти, Google та Apple, цієї осені показали свої нові флагманські пристрої – Pixel 6 та iPhone 13, відповідно. Вибір між цими моделями справді достатньо складний, адже мова йде про порівняння не лише двох смартфонів з дуже просунутими характеристиками та топовими камерами, але й між двома різними платформами та екосистемами. Варто разом розібратися та вирішити, який з цих смартфонів краще вибрати і що на цей вибір може повпливати.

Відношення ціни до характеристик: переможець – Pixel 6

Офіційно заявлена ціна Google Pixel 6 складає 599 доларів за версію з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, і в цьому плані модель явно виграє у iPhone 13, адже має флагманські характеристики за відносно невисокою ціною. Слід зазначити, що версія з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті коштуватиме додаткові 100 доларів.

Натомість офіційна заявлена ціна iPhone 13 складає 799 доларів, якщо мова йде про покупку у США (зрозуміло, що ціни в Україні вищі, але розрив у ціні все одно зберігається. iPhone 13 також пропонує флагманські характеристики, але коштує на 200 доларів дорожче за версію з 4 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, а варіант з 256 ГБ внутрішньої пам’яті, який коштує на 100 доларів дорожче за стартовий, зберігає цю пропорцію. Зрозуміло, що у цьому випадку переможцем виходить Google Pixel 6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн: переможець – iPhone 13

Безумовно, дизайн – річ суб’єктивна, і для різних людей красивішою буде та чи інша модель. У Google вирішили вибрати нестандартний дизайн для Pixel 6, оснастивши його модулем основної камери у вигляді випираючої полоси на задній панелі, розмежувавши нею вставки різних відтінків на задній панелі. Смартфон доступний у трьох кольорах, на правій грані є кнопка гучності та ввімкнення, на лівій – лоток для SIM-карти, на нижній – роз’єм USB-C.

iPhone 13 в плані дизайну – безумовний флагман. Незважаючи на спірне рішення у вигляді діагонально розташованої основної камери на задній панелі, він все одно має преміальний дизайн, який завдяки плоским граням також вирізняє його серед інших смартфонів. На лівій грані розташований слот для SIM-карти, кнопки регулювання гучності та кнопка зміни режимів звуку, а на правій – кнопка ввімкнення. Внизу розташований роз’єм Lightning. У iPhone 13 доступно 5 кольорів, він легший та тонший за Google Pixel 6, і завдяки всім цим фактором стає переможцем в плані дизайну.

Дисплей: переможець – Pixel 6

Google Pixel 6 оснащений AMOLED-дисплеєм з діагоналлю 6.4 дюйма та роздільною здатністю 2400 х 1080 пікселів, який більший за дисплей iPhone 13, що оснащений OLED-матрицею з діагоналлю 6.1 дюйма та роздільною здатністю 2532 х 1170 пікселів. У першу чергу варто виділити те, що у iPhone 13 частота оновлення складає стандартні 60 Гц, а у Pixel 6 – 90 Гц. Незважаючи на те, що в такому ціновому сегменті вже хочеться бачити 120 Гц, як стандарт, Pixel 6 зі своїми 90 Гц все одно виходить переможцем, залишаючи iPhone позаду.

Щоправда, слід зазначити, що iPhone 13 має відчутно більшу яскравість, тому у випадках, якщо ви часто переглядаєте зображення при падінні прямих сонячних променів, цей смартфон може підійти краще, але це, по суті, єдина перевага iPhone. Незважаючи на зменшений виріз під систему датчиків True Depth цього року, компанія Google оснастила свій смартфон врізаною селфі-камерою, яка займає значно менше місця. В результаті переможцем виходить Google Pixel 6.

Потужність: iPhone 13

Google Pixel 6 отримав перший чіпсет компанії Google під назвою Tensor, і в синтетичних тестах він показав відчутно гірші результати, ніж Apple A15 Bionic, що встановлений у iPhone 13 (приблизно на 40 відсотків). Щоправда, такі результати демонструє процесорна складова, а розрив між графічною складовою трішки менший. В цілому, така ситуація була досить очікувана, оскільки це перший чіпсет розробки Google, і він не міг вийти ідеальним.

Незважаючи на певні поблажки, які Pixel отримує через те, що це перша власна розробка Google, слід віддати належне Apple – чіпсет Apple A15 Bionic вийшов справді хорошим, завдяки чому отримує заслужену перемогу. Слід також зазначити, що для більшості користувачів буде достатньо потужності будь-якої з цих моделей.

Автономність: нічия

Google Pixel 6 отримав акумулятор об’ємом 4614 мАг, у iPhone 13 він складає 3227 мАг. Смартфон Google має відчутно більший акумулятор, але варто зазначити, що iPhone 13 має більш енергоефективне програмне забезпечення та процесор. Окрім цього, у Google Pixel 6 встановлений дисплей з частотою оновлення 90 Гц, що також потребує більшої кількості ресурсів.

По суті, смартфони демонструють схожу автономність, і в цьому плані не можна назвати однозначного переможця, оскільки результат буде варіюватися від тестів. Переможця можна було б визначити за потужністю зарядки, оскільки це також важливий параметр автономності, але вона пропорційна більша відносно розміру акумулятора (30W у Pixel проти 20W у iPhone, бездротова – 21W у Pixel проти 15W у iPhone).

Камера: Pixel 6

Як і iPhone 12, iPhone 13 використовує основний сетап з двох SIM-камер, що включає основний сенсор 12 МП та ультраширокий 12 МП. У порівнянні з попереднім роком з’явилося відчутне покращення у вигляді оптичної стабілізації, що здійснюється зсувом сенсора.

 

Pixel 6 отримав значно більш відчутні зміни – модель оснащена сенсором 50 МП, що захоплює на 250 відсотків більше світла, ніж її у випадку з її попередником. Також він має ультраширокий модуль 12 МП та багато програмних фішок, які ставлять його вище всіх інших флагманських смартфонів.

Програмне забезпечення та підтримка: iPhone 13

Настав момент порівняння операційних систем та підтримки, і тут, переважно, між прихильниками Apple та Google розв’язуються найсильніші баталії. Google Pixel 6 поставляється з Android 12, а iPhone 13 – з iOS 15, і тут вибір залежить лише від того, що вам більше до вподоби, тому тут не можна вибрати однозначного переможця.

Незважаючи на те, що справді важко назвати кращу операційну систему, програмна підтримка продуктів поки краща у Apple. Підтримка оновленнями у нових Google Pixel 6 складає 5 років, з яких 4 роки – оновлення ОС, та ще рік – лише патчі безпеки, у випадку iPhone 13 варто розраховувати на 6-7 років оновлень до нової версії iOS, що робить його переможцем за цим параметром.

Ексклюзивні функції та фішки: Pixel 6

У обох моделей є підтримка роботи в мережах п’ятого покоління. Pixel 6 відчутно виграє завдяки великій кількості фішок, серед яких слід виділити Wait Times та Direct My Call для дзвінків, а також Magic Eraser для камери, що дозволяє видаляти небажані об’єкти на знімках. Окрім цього, є фішка Long Exposure, яка дозволяє робити рухомі фото. Для біометричної автентифікації в дисплей вбудовано сканер відбитків пальців.

iPhone 13, натомість, має значно менше фішок. З них можна виділити лише підтримку MagSafe, що дозволяє використовувати зі смартфоном багато різних фірмових аксесуарів. Окрім цього, у смартфона є підтримка розблокування по обличчю Face ID.

Висновки

З результатом 4:3 переміг Google Pixel 6, і у цьому немає нічого дивного, адже модель справді можна назвати вдало. Вона має кращий дисплей, камеру та відчутно нижчу ціну. Тим не менше, у iPhone 13 явно є що запропонувати потенційному покупцю, і в цілому обидві моделі явно можна назвати вдалими, тому будь-яка з них буде непоганою покупкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.