Визначено вісім міст з найдешевшим Інтернетом в країні

У приватних будинках платять за доступ до Всесвітньої павутини більше, ніж в багатоповерхівках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти проаналізували роботу більше 200 провайдерів в 36 містах України і встановили, що ціна на інтернет-послуги відрізняється в залежності від регіону. Про це повідомляє provider.

З’ясувалося, що на початок жовтня поточного року найвищі тарифи на домашній Інтернет встановлені у Вінниці Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Чернігові, Чорноморську. Жителі цих міст платять в середньому 200 грн на місяць за домашній інтернет зі швидкістю 100 Мбіт/с. У Кременчуці, Львові, Павлограді, Сумах, Хмельницькому, Херсоні, Тернополі, Чернівцях інтернет-послуги коштують 135–150 гривень.

Примітно, що жителі приватних будинків платять за Інтернет більше, ніж в багатоповерхівках. Тарифний план зі швидкістю до 100 Мбіт в приватному секторі коштує не менше 220 грн на місяць. Крім того, на розмір абонплати впливають і такі фактори, як підвищення заробітної плати, збільшення ціни на електроенергію, подорожчання витратних матеріалів та обладнання, збільшення вартості оренди електроопор, зростання відрахувань за авторські права на контент.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також встановлено, що з початку 2021 року частка провайдерів в Одесі, Запоріжжі, Миколаєві, Чернівцях підвищили тарифи на Інтернет на 10–50 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.