Apple отримує 75% від продажів усіх смартфонів у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідницька фірма Counterpoint представила звіт про стан ринку смартфонів за другий квартал 2021 року. Так, згідно з поданою інформацією, Apple навіть з відносно невеликою часткою заробляє більше будь-якого іншого виробника.

За даними аналітиків, у другому кварталі Apple відвантажила лише 13% від загального числа всіх смартфонів у світі. Незважаючи на це, саме на каліфорнійську компанію припало 75% від загальної операційного прибутку всього ринку смартфонів і 40% виручки.

«Хоча ці показники демонструють міць бренду Apple, вони все ще нижче, ніж пікове значення четвертого кварталу 2020 року, коли її частка виручки досягла приголомшливих 50% в порівнянні з 28% в третьому кварталі 2020 го, а її частка прибутку досягла безпрецедентних 86% в порівнянні з 51% в попередньому кварталі », – йдеться в звіті Counterpoint.

Аналітики відзначають, що споживачі зараз як ніколи зацікавлені в екосистемі Apple. Так, взаємодія між різними пристроями компанії спонукає користувачів купувати все більше «яблучних» гаджетів і залишатися в цій екосистемі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У звіті також говориться, що Apple продає 57% від всіх смартфонів в ціновій категорії понад $ 400, завдяки чому їй і вдається утримувати високі фінансові показники. На другому місці по прибутку з великим відривом знаходиться Samsung, а всі інші компанії отримують незначний прибуток на тлі цих двох гігантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.