Дослідники зруйнували популярний міф про безпеку iPhone в порівнянні з Android-смартфонами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так уже склалося, що iPhone прийнято вважати пристроєм, який краще справляється із захистом даних користувачів, ніж Android-смартфони. Не останню роль в цьому відіграє iOS 14 з її оновленими правилами конфіденційності.

Але, раптово, свіже дослідження вчених з Оксфордського університету показало, що це все не більше ніж міф. Виявилося, що додатки для iPhone порушують конфіденційність користувачів так само часто, як і додатки для Android.

Про це йдеться в науковій статті під назвою «Чи дійсно iPhone краще для конфіденційності?» .

В цілому, ми виявили, що жодна з платформ не є явно краща за іншу в плані конфіденційності по всіх вивчених параметрах <…> Хоча стверджується, що вибір архітектури смартфона може захистити безпеку особистих даних користувача, в нашому аналізі не виявлено явного переможця між iOS і Android. Обмін даними з метою відстеження був поширений на обох платформах.

Вчені з Оксфордського університету

Варто, щоправда, відзначити, що дослідження проводилося ще в квітні з використанням iOS 14.5. Але з огляду на, що вже в ній Apple впровадила обов’язковий відмова від відстеження та ярлики конфіденційності додатків на iPhone, роботу вчених слід вважати цілком актуальною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На момент написання матеріалу, Apple ніяк не прокоментувала результати дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.