У мережу витекли дані 1.5 млрд користувачів Facebook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після вчорашнього багатогодинного збою Facebook зіткнувся з новою проблемою. У мережі з’явилися дані 1.5 млрд користувачів – це найбільший витік в історії соціальної мережі.

Як повідомляє Privacy Affairs , база містить ім’я та адресу електронної пошти, номер телефону, місце проживання, стать, а також ідентифікатор користувача. Зараз її продають на хакерському форумі в даркнета.

Можна придбати як всі записи відразу, так і частинами. Один з потенційних покупців стверджує, що йому було запропоновано викупити дані 1 млн облікових записів за 5000 доларів. Продавець зазначає, що над базою працювали протягом чотирьох років – її отримали шляхом парсинга (автоматичного збору відкритої інформації з профілів користувачів), а не злому або компрометації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зловмисники можуть використовувати базу даних для фішингових атак і розсилок підроблених SMS-повідомлень, видаючи себе за банки або інші організації. На тлі витоку і збою в роботі Facebook стан Марка Цукерберга впав на 5.9 мільярда доларів через падіння акцій компанії.

У квітні минулого року хакери опублікували особисту інформацію понад 500 млн користувачів Facebook . База містила номери телефонів, повні імена, місцезнаходження і дати народження. Представники соціальної мережі тоді повідомили, що витік була пов’язана з уразливістю, яку усунули в серпні 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.