У Google Play знайдені десятки додатків які крадуть гроші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти в області IT-безпеки виявили в магазині Google відразу кілька десятків додатків, що крадуть гроші у користувачів Android-пристроїв. За оцінкою фахівців, під загрозою непередбачених витрат знаходяться близько 10 мільйонів чоловік, які вже встановили програми з «чорного списку».

додатки

Згідно зі звітом компанії Zimperian Labs, жертвами шахрайства могли стати понад 10 мільйонів чоловік з 70 країн світу. Після установки програми автоматично оформляли підписку вартістю $ 42 в місяць, не інформуючи про це користувача. Список небезпечних додатків охоплює понад 200 назв в категоріях «Розваги», «Інструменти», «Знайомства» і інші. Ознайомитися з повним переліком небезпечного софта можна по цьому посиланню .

Примітно, що мова йде не тільки про маловідомі продукти. Наприклад, один з таких додатків під назвою Handy Translator Pro встановили понад півмільйона користувачів. Троян зустрічається і в інших програмах, які здаються нешкідливими. Незабаром після установки заражений софт генерує повідомлення з посиланням, при переході через яку оформляється платна підписка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До переліку «зловредів» потрапили такі програми, як Slime Simulator, Easy TV Show, CutCut Pro, Launcher iOS 15, My Locator Plus і ряд інших. Зараз додатки видалені з Google Play, але як і раніше можуть бути встановлені на смартфонах користувачів. Експерти рекомендують негайно видалити їх зі свого пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.