Розкрито спосіб обману українців при покупці смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуже часто при покупці нового смартфона користувачі стикаються зі спробою продавців запропонувати «в навантаження» додаткові опції і аксесуари. Про те, як недобросовісні працівники «розводять» таким чином клієнтів, розповів аналітик Telecom Daily Ілля Шаталін.

За словами фахівця, менеджери з продажу користуються тим фактом, що звичайна людина рідко знає справжню вартість чохла або захисного екрана. А тому погоджується на покупку таких за завищеною ціною.

Ще один спосіб заробити на покупцеві – нав’язати йому страховку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, багатьом нав’язують страховку від крадіжки телефону. Начебто, на перший погляд, корисна послуга. Ось більшість клює на цю приманку, погоджуючись заплатити гроші, не вникаючи при цьому в умови договору. А там собака і зарита. У договорі страхування є умова, згідно з якою вартість телефону буде повернена тільки якщо крадіжка була здійснена з квартири. Для цього на підтвердження зажадають принести довідку з міліції <…> Зрозуміло, що договір складений спеціально з таким розрахунком, щоб страховий випадок ніколи не настав.

Страховка може бути корисна лише в разі, якщо вона поширюється на такі випадки, як розбиття скла.

Також експерт зазначив, що дуже часто продавці пропонують клієнтам встановити «пакет програмного забезпечення». Причому просять вони за це досить чималі гроші. А все, що вони роблять – це лише скачують на пристрій базові безкоштовні додатки, які може завантажити будь-хто бажаючий самостійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.