Новини України та Світу

realme презентувала модель C21Y — найпродуктивніший бюджетник з NFC до 4000 грн

Share

Головний конкурент Xiaomi анонсував старт продажів суперпродуктивного бюджетника з NFC — realme C21Y

В Україні презентували один з найбільш продуктивних смартфонів з NFC до 4000 грн — realme C21Y

21 вересня компанія realme презентувала в Україні смартфон realme C21Y. Продажі новинки стартують вже 24 вересня. Цілий місяць у покупців буде відмінна можливість придбати смартфон за суперціною 3799 грн. Потім орієнтовна вартість realme C21Y становитиме 4499 грн. Світова прем’єра пристрою відбулася в Індії в кінці серпня 2021 р.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн новинки realme

Українським покупцям смартфон дістанеться в пластиковому корпусі чорного або блакитного кольору. У цих же відтінках він доступний і за кордоном.

Екран і процесор

Наявність NFC — це прекрасне доповнення realme C21Y в версії з максимальною комплектацією для українського ринку, на відміну від міжнародної модифікації смартфона. Екран новинки на 6.5 дюймів підтримує роздільну здатність HD+ (1600 х 720 пікселів) і базується на IPS матриці. На екрані розміщено каплевидний виріз під фронтальну камеру, а сам він має співвідношення сторін 20:9, пікову яскравість 400 кд/м² та займає 88,7% площі лицьової панелі. Товщина рамок середня, як і в більшості пристроїв початкового рівня.

Процесор для смартфона розробила компанія SpreadTrum, яка у 2018 р. змінила назву на Unisoc. Це чіп Т610, що дебютував в II кварталі 2020 року і випускається силами тайванської компанії TSMC по техпроцесу 12 нанометрів. 

Процесор постачається з вісьмома ядрами у двох кластерах з частотою до 1,8 ГГц в кожного. У першому кластері знаходяться шість енергоефективних ARM Cortex A55, у другому — два високопродуктивних Cortex A75. В наявності двоядерна графіка ARM Mali-G52 MP2. У бенчмарку AnTuTu T610 набирає майже 198 521 балів, в GeekBench 5 — 351 і 1311 балів в одноядерному та багатоядерному режимах відповідно.

Фотокамери

Основний модуль камери в realme C21Y по дизайну нагадує камеру в iPhone 11 Pro та складається з трьох сенсорів. Головний з них має роздільну здатність 13 Мп, апертуру f/2.2 і підтримує чотирикратне цифрове збільшення. Об’єктив камери складається з п’яти лінз, тоді як дві інші задовольняються трьома лінзами. Другий сенсор основного модуля має роздільну здатність 2 Мп і апертуру f/2.4. Це монохромний (чорно-білий) датчик. Третя камера — теж 2 мегапіксельна необхідна для макрозйомки. Її мінімальна  відстань фокусування становить всього 40 мм.

Тильна камера записує відеоролики у форматі Full HD на 30 кадрах в секунду, а також має ряд режимів зйомки: нічний, панорамний та HDR. Фронтальний сенсор розрахований на 5 мегапіксельні селфі (апертура f/2.2).

Автономність

Працює realme C21Y від акумулятора ємністю 5000 мАг. Для зарядки використовується  роз’єм MicroUSB 2.0. У смартфоні є функція провідної реверсивної зарядки, що дозволяє використовувати його як портативний акумулятор і заряджати від нього інші пристрої. В автономному режимі телефон здатен витримати до 45 днів!

Інші властивості смартфона

У realme C21Y виробник інтегрував сканер відбитків пальців (на задній панелі, поруч з основною камерою), підтримку двох SIM-карт і окремий лоток під накопичувачі microSD. Максимальна підтримувана ємність становить 256 ГБ.

Розпакування і тестування глобальної версії realme C21Y

У смартфоні передбачена можливість підключення дротових навушників через 3,5 мм  мініджек. Вся електроніка realme C21Y працює на базі ОС Google Android 11, поверх якої встановлена ​​ оболонка realme UI. Є доступ до сервісів Google і магазину Google Play.

Смартфон доповнений модулями Bluetooth 5.0 і Wi-Fi 802.11n, ресиверами GPS і ГЛОНАСС та підтримкою мереж четвертого покоління (LTE). Розміри realme C21Y становлять 165 х 76 х 9 мм при вазі 200 грамів. Зарядний пристрій входить в комплект постачання.

 Про realme

realme — це глобальна компанія, що розвивається в області споживчих технологій. Вона революціонізує ринок смартфонів і AIoT, роблячи передові технології більш доступними. Він пропонує молодим споживачам ряд смартфонів і пристроїв для повсякденного життя з преміальними характеристиками, якістю та модним дизайном за доступними цінами.

Компанія realme, заснована Sky Li у 2018 році.Рухома духом «Dare to Leap» вона займає сьоме місце у світі по виробництву смартфонів. Станом на другий квартал 2021 року realme вийшла на 61 ринок по всьому світу, включаючи Китай, Південно-Східну Азію, Південну Азію, Європу, Росію, Австралію, Близький Схід, Африку і Латинську Америку, з глобальною базою користувачів понад 100 мільйонів. Для отримання додаткової інформації відвідайте www.realme.com/ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Realme
  • Останні записи

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024

    Експерти назвали СМС, які не можна зберігати у телефоні

    Чи думали ви, які SMS-повідомлення зберігаються у вас на телефоні? Незважаючи на те, що ними…

    12.05.2024

    Ілон Маск замінить робітників на роботів Optimus уже до кінця 2025 року

    Ілон Маск та Tesla готові до серйозних змін на своїх заводах. Компанія представила новий технологічний…

    12.05.2024

    Незабаром Xiaomi випустить свою першу розкладачку Mix Flip

    Компанія Xiaomi планує випустити свою першу розкладачку Xiaomi Mix Flip вже цього місяця. Принаймні так…

    12.05.2024

    4 найбільші анонси, які ми очікуємо від заходу Apple 7 травня

    Пройшло багато часу відколи Apple представляла нові iPad. Фактично вам доведеться повернутися в жовтень 2022…

    12.05.2024