У додаток “Дія” додали новий електронний документ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У “Дії” стали доступними небіометричні закордонні паспорти, що були видані у 2016 році та пізніше, при цьому додаток автоматично підвантажить цифрову копію паспорта. Це зробило небіометричний цифровий паспорт третім типом електронного паспорта, що доступний через застосунок “Дія” після цифрових копій ID-паспортів та біометричних закордонних паспортів.

Зовсім недавно, 23 серпня, був прийнятий закон, що прирівняв електронний паспорт з додатку “Дії” до стандартногою. При цьому електронний закордонний паспорт, що доступний через “Дію”, можна використовувати, як стандартний, в межах України, але він не дозволяє виїхати за її межі.

Нещодавно ми почули від міністра цифрової трансформації Михайла Федерова, що у “Дії” незабаром повинна з’явитися функція, що дозволить користувачам отримувати сповіщення про перевірку банком їхньої кредитної історії. Завдяки цьому буде можливість отримувати інформацію про спробу незаконно оформити кредит на сторонню особу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що перелік документів, доступних у “Дії”, на даний момент складає з ID-паспорта, біометричного закордонного паспорта, небіометричного закордонного паспорта, водійського посвідчення, техпаспорта, студентського квитка, автомобільної страховки, реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідки переселнця, свідоцтва про народження дитини та COVID-сертифіката. Очікується, що з часом перелік буде розширюватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.