Названо найпотужніші Android-смартфони

Розробники популярного бенчмарку AnTuTu оновили рейтинг найбільш продуктивних смартфонів під управлінням операційної системи Android, протестованих в Китаї в серпні цього року. Шість місяців поспіль верхню сходинку п’ятедесталу незмінно займає ігровий смартфон Xiaomi Black Shark 4 Pro. При цьому всі десять місць утримують гаджети, побудовані на базі мобільних платформ Qualcomm Snapdragon 888/888 +, а в першій трійці взагалі все апарати виявилися геймерськими.

Отже, перше місце зайняв Black Shark 4 Pro, який отримав максимальний обсяг оперативної пам’яті серед інших претендентів з першої десятки. Процесор Snapdragon 888 і 16/512 ГБ пам’яті дозволили йому набрати рекордні 864 614 балів. “Срібло” по праву дісталося ще одному “ігрофону” – iQOO 8 Pro, що базується на аналогічній платформі, але в конфігурації пам’яті 12/512 ГБ, який відстав від лідера майже в 20 тисяч балів (846 351).

Третю сходинку п’ятедесталу зайняв смартфон Tencent Red Magic 6 Pro в спеціальній версії для геймерів. В бенчмарку AnTuTu цей апарат в конфігурації пам’яті 12/256 ГБ показав досить непоганий результат – 829 331 бал. У першій десятці відзначилися також смартфони під брендами OnePlus, Oppo, Realme і Vivo. Якщо в липневий рейтинг ще змогла потрапити модель з об’ємом оперативної пам’яті 8 ГБ, то в новому топ-10 цей параметр у всіх учасників становить не менше 12 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.