Названо смартфони, які знімають у 8K в 2021 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Протягом останніх декількох років, запис відео в форматі 4K вже став стандартом для більшості флагманських та середньобюджетних моделей смартфонів. Цілком очікувано, що деякі виробники намагаються розширити можливості своїх смартфонів і поступово додають їм можливість знімати відео в форматі 8K (7680 × 4320 пікселів). Таких смартфонів на ринку представлено не так багато і більшість із них коштують дорого, тобто це флагманський сегмент. Відповідно до цього, зараз буде названо смартфони, які знімають відео у форматі 8K в 2021 році.

Реклама

Для початку короткий перелік смартфонів по брендах:

Xiaomi: Mi 10, Mi 10T, Mi 11 та суббренд POCO F2 Pro
Asus: ZenFone 7, ZenFone 8, ROG Phone 3 і ROG Phone 5
Samsung: Galaxy S20 (серія), Galaxy S21 (серія), Galaxy Note 20 (серія)
OnePlus 9
LG V60 ThinQ

Як бачите, при великому бажанні придбати смартфон, який підтримуватиме запис відео у 8K, не складе труднощів, так як їх є досить багато і всі вони працюють під управлінням Android. Тепер може виникнути логічне запитання, чому в списку відсутні смартфони компанії Apple?

Як не дивно, але останнім часом, компанія Apple не спішить додавати щось нове в свої смартфони і iPhone 12 тому приклад. Причин, чому вони такі повільні з цим може бути багато, але на думку приходить тільки одна серйозна – досконала технологія і максимальна ефективність. Ймовірно, що Apple просто не має можливості, або просто не готова до введення 8K на своїх смартфонах, або ж їхнє бачення 8K відрізняється від того, яке зараз можна зустріти в сучасних смартфонах.

Тепер про недоліки 8K

Недоліків у 8K не так багато, але вони все ж присутні. Серед найбільших варто відмітити те, що швидкість кадрів в секунду у 8K набагато нижче, ніж в 4K. Також варто відмітити те, що сенсу у 8K не буде до тих пір, поки не буде можливості переглядати ці відео на екранах з підтримкою 8K.

Наступна причина полягає в тому, що відео записані у 8K займають неймовірно велику кількість внутрішньої пам’яті. Для прикладу, 1 хв відео, знятого у 8K, займає майже 600 Мб, а 10 хв такого відео – 6Гб, що не мало і тому, вільний простір на смартфоні закінчиться дуже швидко.
То чи є сенс в покупці 8K смартфона? На даний момент, 8K не пропонує чогось неймовірного, тому, на нашу думку, купляти смартфони з цією технологією, нема сенсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: