Оцінена безпека додатку TikTok

Один з авторів Overclockers описав, до яких даних TikTok і інших додатків може отримати доступ зловмисник і чим це небезпечно.

Користувач порталу заявляє, що TikTok може передавати домашню адресу дітей (за що він і був оштрафований в 2019 році в США), FaceApp зберігає фото особи, а додатки для бронювання готелів є відвідані місця, інформація про поїздках і т.і. Все це може стати чудовою можливістю для хакерів з інших країн дізнатися, наприклад, загальні психологічні характеристики громадян.

Але небезпека TikTok і схожих додатків не тільки в цьому. За допомогою них (тобто їх алгоритмів) можна впливати на громадську думку. Крім того, в китайському законі про національну розвідку є фрази, які означають, що компанії повинні збирати розвідувальні дані на випадок, якщо в майбутньому вони знадобляться.

Співробітник компанії Virtu Андреа Літтл Лімбаго зазначає, що хоча TikTok запевняє, що дані користувачів з інших країн вони не зберігають, повірити в це складно. До того ж з конфіденційністю даних, які були зібрані до лютого 2019 року, нічого не ясно.

Адірам Левін, експерт в області кібербезпеки, попереджає, що потрібно бути обережними з дозволом доступу додатків до тих або інших даних. Оскільки чим більше таких можливостей доступу, тим менше ми захищені як користувачі.

Крім того, важко буває відстежити і з упевненістю зв’язати кібератаки, кібершпіонаж з жителями іноземних держав, а також зрозуміти, чи грають в цьому якусь роль додатка. При цьому число подібних неприємних інцидентів тільки зростає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.