Огляд Xiaomi Mi Mix 4 – перший флагман з піддисплейною фронтальною камерою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi провела велику офіційну презентацію, в рамках якої показала багато продуктів, але один з них заслуговує особливої уваги – це новий флагманський смартфон компанії, Xiaomi Mi Mix 4. Модель стала першою від бренду з піддисплейною фронтальною камерою, яку в самій компанії називають “CUP” (Camera Under Panel). Xiaomi тизерили цю технологію ще минулого року, але лише зараз вона знайшла застосування в серійному виробництві.

Головною фішкою дисплея Xiaomi Mi Mix 4 стала піддисплейна фронтальна камера, яка має роздільну здатність 20 МП та є, за заявою Xiaomi, “майже невидимою”. У компанії Xiaomi зазначили, що технологія включає 60 патентів, зайняла 5 років та створення 3 поколінь та коштувала 77 мільйонів доларів. Нагадаємо, що схожі рішення до цього демонструвала тільки ZTE у своїх смартфонах Axon 20 та Axon 30 5G, але вони не були флагманськими.

Дисплей Xiaomi Mi Mix 4 має діагональ 6.67 дюйма, роздільну здатність 2400 x 1080 пікселів та частоту оновлення 120 Гц. Тут використовується AMOLED-матриця з загнутими краями, 10-бітним представленням кольорів, підтримкою Dolby Vision, HDR10 та захисним склом Corning Gorilla Glass Victus. У області фронтальної панелі використовується технологія, яка зменшує яскравість пікселів та зменшує їхній розмір, що дозволяє розмістити фронтальну камеру під дисплеєм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

За роботу відповідальний новий топовий чіпсет Qualcomm Snapdragon 888+, що виготовлений за 5-нанометровим техпроцесом, в парі з яким працює найновіша система охолодженням з графеновим розсіювачем тепла. Система охолодження включає як шари графену для охолодження чіпсета, так і шар графіту для охолодження індукційної бездротової зарядки. Що цікаво, Xiaomi Mi Mix 4 став першим смартфоном з цим чіпсетом, обігнавши на декілька днів Honor Magic 3, який повинен бути презентований вже буквально післязавтра.

Смартфон оснащений основною камерою в стилі Xiaomi Mi 11 Ultra, але без додаткового дисплея. Відрізняється і набір датчиків: роль головного сенсора тут виконує Samsung HMX формату 1/1.33” з апертурою f/1.7, розміром пікселя 0.8 мікрометра та підтримкою оптичної стабілізації, також є ультраширокий 13 МП з кутом огляду 120 градусів та телефото-модуль 8 МП з оптичною стабілізацією та 5-кратним оптичним зумом. На папері набір камер виглядає гірше, ніж у Xiaomi Mi 11 Ultra, але слід дочекатися тестів, при цьому врахувавши, що Mi Mix 4 дешевший за вищезгадану модель.

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4500 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 120W, як у Xiaomi Mi 10 Ultra та Black Shark 4. У стандартному режимі смартфон буде заряджатися від нуля до ста відсотків за 21 хвилину, а у режимі Boost – за 15 хвилин. Бездротова зарядка підтримує потужність 50W та дозволяє зарядити смартфон за 45 хвилин у стандартному режимі та за 28 хвилин у Boost-режимі.

Серед фішок нового флагмана Xiaomi слід виділити керамічний корпус, підтримку UWB (широкополосова технологія зв’язку) та стереодинаміками від Harman Kardon. Доступні три кольорові варіанти: Чорна Кераміка, Біла Кераміка та Сіра Кераміка. Модель буде доступною у трьох варіантах: з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті за ціною близько 20500 гривень, з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті за ціною 24000 гривень та з 12 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ внутрішньої за ціною 26000 гривень.

На даний момент немає інформації про плани компанії Xiaomi щодо виходу цієї моделі на міжнародному ринку, але цілком ймовірно, що ця модель буде презентована, адже його попередники продавалися за межами Китаю. Xiaomi Mi Mix 4 можна назвати справді інноваційною моделлю, і цілком можливо, що саме вона зможе дати поштовх ринку смартфонів з піддисплейною фронтальною камерою, як свого часу перше покоління Mi Mix дало поштовх ринку безрамкових смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.