В Україні планують дозволити розрахунки криптовалютою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Проводити оплату “цифровими грішми” можна буде тільки за допомогою банківської картки.

У Верховній Раді готують до другого читання законопроєкт “Про віртуальні активи”, який дозволить українцям легально розплачуватися криптовалютою.

Про це повідомив в інтерв’ю виданню “Мінфін” заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Урядовець зауважив, що здійснювати розрахунки криптовалютою можна буде тільки у разі оплати карткою. У такому випадку відбуватиметься моментальна конвертація валют за тим самим принципом, за яким уже тепер українці здійснюють оплату доларами США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Необхідність легалізації “цифрових грошей” заступник міністра пояснив тим, що останнім часом магазини надають можливість оплати криптовалютою, щоб привернути увагу клієнтів. При цьому з часом, за рахунок збільшення обсягів операцій, комісія з еквайрингу знизиться і не буде перевищувати одного відсотка.

Олександр Борняков також зауважив, що Нацбанк України працює над впровадженням власної цифрової валюти – e-гривні. Вона спростить грошові перекази і дозволить краще контролювати витрати держави. За рухом е-гривні стежити буде значно простіше, ніж за паперовими грішми, шлях яких контролювати практично неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.