ЗСУ успішно випробували оновлену ракетну зброю (ВІДЕО)

На державному випробувальному полігоні ЗС України «Алібей» успішно відбувся черговий етап випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння до систем «Град» та «Точка-У». Відео стрільб оприлюднене на Youtube-каналі генерального штабу Збройних сил України.

У рамках практичних стрільб здійснено чотири успішних пуски: двічі зразком «Тайфун-1» (модернізований снаряд «Граду» зі збільшеною до 40 км дальністю) і двічі модернізованими та відновленими зразками ракет для «Точки-У».

«Тайфун-1» – це оновлений реактивний снаряд, призначений для озброєння реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град” та новітніх РСЗВ “Верба” та “Берест”. У нього подвоєна дистанція пострілу – не 20, а 40 кілометрів, при цьому маса бойової частини залишилася без змін.

Також проведено державні (льотні) випробування відремонтованих ракет для тактичного ракетного комплексу “Точка-У”. У ході дослідного ремонту вони були додатково оснащені системою аварійного припинення польоту та системою телеметричного контролю. За словами міністра оборони Андрія Тарана, ремонт ракет для “Точки-У” дозволить відновити боєкомплект Збройних сил України для виконання завдань за призначенням.

“Точка-У” – це оперативно-тактичний ракетний комплекс, який вражає цілі на відстані до 120 км. Попри те, що він морально застарів, наявність на озброєнні України дванадцяти пускових установок «Точки-У» суттєво посилює її оборонні можливості. Найбільшою проблемою цього комплексу було те, що обслуговування та виробництво ракет до нього здійснювалося в Росії. Втім, на дніпровському «Південмаші» налагодили процедуру продовження ресурсу, а згодом і модернізації «Точок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.