Соцмережа Дональда Трампа – найгірше, що могло з’явитися в інтернеті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1 липня колишній президент США запустив соціальну мережу Gettr, але сам він так і не зареєструвався в ній. Це не дивно, адже лише кілька днів знадобилося на те, щоб її зненавиділи розсудливі люди.

Gettr виглядає і працює майже так само, як Twitter, і це, звичайно ж, не випадково. При розгляді вихідного коду Gettr стає очевидно, що розробники використовували частину API твіттера. Правда, вони не подбали про безпеку. У даркнета вже продається база, в якій міститься інформація про 85 тисячах користувачів Gettr – їх імена і електронна пошта. Також була знайдена уразливість, що дозволяє дізнатися, кого заблокував той чи інший користувач.

Співробітники Gettr не справляються з модерацією контенту, тому соцмережа заполонили висловлювання, що розпалюють ненависть, фейк-новини, конспірологія, порнографія і пости з усякою маячнею. Крім того, в Gettr дуже багато фейковий акаунтів – одного тільки «справжнього» Дональда Трампа близько десятка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дональд Трамп вирішив запустити свою соцмережу після того, як його забанив Twitter, YouTube, Facebook і Instagram, а це сталося після штурму Капітолію, які влаштували його прихильники. Трамп активно підтримував їх і підігрівав публікаціями в соцмережах. Не виключено, що американська влада вживе заходів до Gettr – щонайменше розслідують витік особистих даних і змусять модераторів більш ретельно контролювати публікується контент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.