У Viber взялися за захист українців від шахраїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останніх декілька років спостерігається тенденція переходу шахраїв в інтернет, а кількість обманутих українців є тому підтвердженням. Причин для переходу в інтернет для них цілком достатньо і найважливішою є те, що більшість громадян почали активно користуватися соціальними мережами, месенджерами і взагалі, більшу частину вільного часу перебувають в мережі. Шахраям набагато простіше стало “обробляти” свої жертви в інтернеті, оскільки рівень довіри до інтернет-реклами, інтернет-друзів та інтернет-фахівців неймовірно високий, чим шахраї уміло і користуються. Враховуючи це, шахраї вибирають найпопулярніші сервіси, якими українці користуються і месенджер Viber є одним із таких. Враховуючи все сказане вище, логічно, що у Viber взялися за захист користувачів від шахраїв. На даний момент, ця функція ще тестується і може бути доступною далеко не для всіх. Вже відомо, що вона доступна для користувачів в Білорусі.

Як у всіх випадках із іншими функціями, щоб активувати захист від шахраїв, необхідно перейти в “Додатково”, яке ви можете побачити в правому нижньому куті. Далі необхідно натиснути і перед вами відкриється Меню, де вам потрібно шукати “Параметри” і натиснути. Після переходу ви побачите ще одне Меню, в якому необхідно шукати “Виклики та повідомлення”.

Знайшовши їх, ви побачите набір функцій, серед яких необхідно знайти “Захист від зайвих дзвінків”. В даному випадку, якщо у вас відсутній такий пункт, то ваш акаунт ще не входить до тих, хто може протестувати функцію захисту від шахраїв. Якщо цей пункт у вас присутній, то можете його активувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В чому сенс взагалі цієї функції? Сенс полягає в тому, що при активації цієї функції, ви більше не будете отримувати нав’язливі дзвінки від тих абонентів, яких ви не знаєте, або які не записані у вашу телефонну книгу. Якщо ж хтось із незнайомого номера спробує до вас зателефонувати, то ви тільки отримаєте про це сповіщення.

Враховуючи активність шахраїв та рекламщиків, було б дуже добре, якби Viber пошвидше ввели цю функцію в Україні на постійній основі, як це вже зроблено в Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.