Ніхто не очікував такої потужності. Український літак Мрія випадково зруйнував огорожу британської авіабази — відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Український транспортний літак Мрія потоками повітря зруйнував паркан британської авіабази Брайз-Нортон, звідки журналісти спостерігали за зльотом Ан-225.

Відповідне відео було опубліковано на YouTube-каналі Aviation Highlights.

АН-225 виконував рейс Карачі-Брайз Нортон-Київ – звідти літак доставив в Англію три вертольоти британських ВПС.

Журналісти з камерами стали за огорожею, щоб зняти зліт українського літака, однак паркан не витримав такого сильного потоку повітря. Ніхто не постраждав.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, на відео чутно, як хтось із очевидців каже, що «росіянам потрібно вислати рахунок за це». Це обурило багатьох користувачів, які нагадали, що Ан-225 – це український літак.

Ан-225 Мрія – найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Головний конструктор – Віктор Ілліч Толмачов.

Ан-225 з максимальною злітною масою 640 т є найважчим літаком у світі. Для порівняння, третій за вантажопідйомністю (після Ан-124 Руслан) американський військово-транспортний літак C-5 Galaxy має максимальну злітну масу 381 т.

Відстань, яку подолав літак братів Райт під час першого польоту менша за розмір вантажного відсіку Мрія. Він є також найбільшим в світі літаком, який піднявся в повітря більш одного разу.

У листопаді 2004 року Міжнародна федерація повітроплавання внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.