Apple розповіла про небезпеку сторонніх магазинів додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple опублікувала документ «Побудова надійної екосистеми для мільйонів додатків» , де розповідається про переваги App Store над сторонніми магазинами додатків, які доступні смартфонам на базі Android.

Apple посилається на дослідження Nokia Threat Intelligence Report за 2020 рік, в якому говориться, що Android-смартфони приблизно в 15 разів частіше заражені шкідливим софтом, ніж смартфона на iOS. В якості основної причини зараження називається можливість завантаження софта з неофіційних джерел. Встановлювати програми на iPhone можна тільки через App Store, де вони проходять сувору модерацію.

Apple підкреслює, що айфонами користується близько мільярда людей, а установка і використання зараженого софта створює загрозу витоку конфіденційної інформації, в тому числі фотографій, відео, листування, даних про місцезнаходження, відомостей про стан здоров’я і т. і. Можливість установки на iPhone додатків з сторонніх джерел спровокувало б поява нових шкідливий, а зловмисники почали б виділяти ресурси на створення складних атак, націлених на користувачів iOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple також вважає, що поява сторонніх магазинів зробить користувачів iPhone більш недовірливими, оскільки вони будуть постійно чекати каверзи від додатків, які не пройшли модерацію Apple. А це, в свою чергу, негативно позначиться на всіх розробників, оскільки користувачі будуть рідше встановлювати додатки і менш охоче витрачати в них свої кошти, побоюючись витоку і непередбачених витрат.

Швидше за все, цей документ покликаний вплинути на рішення судді Івонн Гонзалес Роджерс, яка розглядає позов Epic Games до Apple. Одна з вимог Epic Games – зобов’язати Apple забезпечити установку додатків на iPhone і iPad зі сторонніх джерел. Судові засідання вже закінчилися, Тепер судді належить вивчити документи і свідчення, а потім винести мотивоване рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.