Головна Новини України та Світу Qualcomm розповіла, як Google бреше своїм користувачам

Qualcomm розповіла, як Google бреше своїм користувачам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви коли-небудь замислювалися, чому смартфони під управлінням Android оновлюються всього два роки? Адже це відчутно менше, ніж iPhone, які продовжують підтримувати протягом 5, а то і 6 років. Google пояснює це тим, що не тягнуть процесори. Нібито запасу їх потужності не вистачає, щоб витягнути три і більше оновлень. Повірити в це, чесно кажучи, було складно, враховуючи, що зазвичай квалкомовскі «камені» завжди били рекорди продуктивності. Але оскаржити що-небудь все одно було неможливо. Але тут втрутилася Qualcomm.

Приводом для втручання Qualcomm в відносини Google зі своїми клієнтами стало питання щодо поновлення смарт-годин на WearOS. Почалося все з того, що Google завалили питаннями про те, чи отримають годинник з процесором Snapdragon Wear 3100, яким вже виповнилося три роки, нову версію Wear OS.

Оновлення Wear OS

Google вирішила не ігнорувати користувачів, а й обнадіювати їх не хотіла. Тому представники компанії заявили, що рішення ще не прийнято. Нібито команді інженерів і розробників належить провести серію досліджень, щоб з’ясувати, чи сумісне майбутнє оновлення з настільки старим процесором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак Qualcomm заявила, що обчислювального потенціалу Snapdragon Wear 3100 абсолютно точно досить для того, щоб годинник на базі цього процесора потягнули майбутнє оновлення. Тобто тепер все впирається в рішення Google і виробників, які використовують фірмовий «камінь» Qualcomm в якості апаратної основи своїх гаджетів.

Виходить, Google явно не договорює, коли розповідає, що рішення по оновленню смарт-годинників на Snapdragon Wear 3100 ще не прийнято. Вірніше, саме рішення, може бути, і правда не прийнято. Але не тому, що чіпу не вистачає продуктивності і він не здатний витягнути нововведення апдейта, а тому що Google не впевнена, чи варто їй взагалі продовжувати життя настільки старим смарт-годинах.

Чому немає поновлення

Не останню роль в ухваленні цього рішення повинна грати модель поновлення Android. Google просто не може сказати споживачам, що смарт-годинник трирічної давності отримають нову версію операційної системи, а смартфони, які мають не в приклад більш потужне залізо, обмежаться лише двома. Це може викликати непотрібні запитання, розгрібати які потім доведеться Google, а не Qualcomm.

Просто в цій ситуації як би і немає винних. Qualcomm зі свого боку робить процесори, Google робить програмне забезпечення, а виробники – компонують їх. Так що піди розбери, через кого старенький гаджет не отримав оновлення. Наприклад, Mobvoi і Fossil вже визнали, що не будуть оновлювати годинник на Snapdragon Wear 3100, хоча і винні начебто не вони.

Не знаю, як у вас, а в мене особисто немає ніяких сумнівів в тому, що ключова причина, по якій трьох- і чотирирічні пристрою не оновлюються, полягає у змові Google і виробників. Пошуковому гігантові зовсім не хочеться займатися оптимізацією під старі пристрої, адже куди простіше відразу випустити швидкий апдейт для нових. А виробникам не хочеться підтримувати їх, тому що заробити на них вже не вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: