Тім Кук розповів про відмінності між Android і iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний директор Apple Тім Кук виступив на найбільшій в Європі технологічній конференції Viva Tech. За 30 хвилин він розповів про ставлення компанії до конфіденційності, відмінності iOS від Android, майбутньому AR і багато іншого.

Про глобальну кризу в галузі охорони здоров’я

Глава Apple розповів, як саме компанія надавала допомогу для боротьби з захворюванням по всьому світу, включаючи пожертвування масок і апаратів штучної вентиляції легенів, а також створення API повідомлень про контакт з носіями хвороби.

Конфіденційність та антимонопольному законодавстві

Як і в минулих інтерв’ю, Кук в черговий раз підкреслив, що Загальний регламент щодо захисту даних (GDPR) заклав важливу основу для регулювання конфіденційності для захисту користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«GDPR – добре для Європи, і цей регламент повинен бути стандартом у всьому світі. Ми підтримуємо подальший розвиток GPDR, оскільки в світі конфіденційності ще є над чим попрацювати », – заявив Кук.

CEO Apple також сказав, що пропонований закон про цифрових ринках в Європі не буде “відповідати інтересам користувачів». Цей закон, вперше оприлюднений в грудні 2020 року, може призвести до серйозних змін в App Store і появи встановлених сторонніх додатків на iPhone. За словами Кука, цей закон може привести до змін, які серйозно «підірвуть безпеку iPhone».

«Я б сказав, що завантаження сторонніх додатків завдасть шкоди як конфіденційності, так і безпеки. Подивіться на шкідливе ПЗ в якості прикладу: для Android існує в 47 разів більше шкідливих програм, ніж для iOS. Чому? Тому що ми розробили iOS таким чином, що у нас існує один магазин додатків, і всі програми перевіряються перед тим, як потрапити в нього. Завдяки цьому багато шкідливі програми не потрапляють в нашу екосистему. Клієнти постійно говорять нам, наскільки вони це цінують. Ми будемо відстоювати інтереси користувачів в слуханнях і подивимося, до чого це призведе », – прокоментував Кук.

Про темній стороні технологій

«Технології самі по собі не хочуть бути хорошими. Вони також не хочуть бути поганими. Вони нейтральні. Чудово це чи ні, залежить від творця, а також від творчості, співчуття і пристрасті винахідника », – зазначив глава Apple.

Сьогодні світ дійсно страждає від величезної кількості дезінформації, яка, серед іншого, вплинула на показники боротьби з глобальною кризою в галузі охорони здоров’я.

Про майбутні продукти

Природно, не обійшлося і без питань про прийдешні продуктах і проектах, над якими працює Apple, таких як Apple Car. Як і слід було очікувати, Кук віджартувався, що «завжди повинен бути козир в рукаві». Глава компанії також додав, що Apple часто починає роботу над різними проектами, які в підсумку так і не побачать світ.

«Я стикаюся з невдачами кожен день. Ми дозволяємо собі зазнати невдачі. Ми намагаємося стримати провали внутрішньо, а не зовні, тому що не хочемо залучати клієнтів в наші проблеми. Ми розробляємо продукти і згодом вирішуємо не випускати їх. Ми починаємо йти за певним шляху і іноді значно міняємо його через відкриттів, які ми робимо в процесі.

Невдачі – це частина життя, будь то стартап або компанія, яка існує вже якийсь час. Якщо ви не терпите невдач, ви недостатньо добре пробуєте різні речі », – Тім Кук про невдачі.

Заключне висловлювання про майбутні смартфонах Apple.

«Ви завжди можете розраховувати, що він стане краще і вирішить більше проблем користувачів. Я щиро вірю в силу технологій, які допомагають людям. Ми смиренно підходимо до майбутнього, тому що знаємо, що не можемо його передбачити », – Тім Кук про майбутнє iPhone.

Повний виступ Тіма Кука є на YouTube-каналі Brut.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.