На кнопкових телефонах з’явилися безкоштовні дзвінки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники WhatsApp згадали про власників кнопкових телефонів і вбудували в спрощену версію свого додатка дуже корисну можливість. У ньому з’явилася підтримка безкоштовних дзвінків.

Мова йде про розробку WhatsApp для платформи KaiOS. Вона використовується на десятках моделей недорогих кнопкових телефонів, в тому числі що продаються під торговою маркою Nokia.

KaiOS

Дзвінки здійснюються в WhatsApp за технологією VoIP, яка, звісно ж, вимагає підключення до інтернету. Якщо використовується Wi-Fi або трафік, включений в тариф стільникового оператора, платити додатково за використання інтернету не доведеться, тобто дзвінки будуть повністю безкоштовними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дзвонити через WhatsApp можна тільки іншим користувачам WhatsApp, і версія цього месенджера для KaiOS не виняток. Зателефонувати абонента, якому на телефоні або смартфоні не встановлено WhatsApp, не вийде, доведеться набирати його номер телефону і платити за розмову.

На KaiOS доступні сильно спрощені версії багатьох додатків. Цю платформу активно підтримує Google (як фінансово, так і розробкою), тому на ній є YouTube, пошук Google і голосовий чат Duo. Уточнити, чи встановлена KaiOS на ту чи іншу модель телефону, можна в магазині (а краще на сайті у виробника).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.