Стало відомо, що Apple готує абсолютно нову ОС. Які пристрої її отримають?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Apple планує випустити абсолютно нову операційну систему – homeOS. Про це розповів сайт AppleSfera з посиланням на сайт вакансій компанії.

На сайті jobs.apple.com французький розробник Жоан Луїс Діас виявив нову вакансію. Серед іншого, в списку обов’язків було зазначено, що здобувач повинен буде працювати з iOS, watchOS, tvOS і homeOS. Журналісти припустили, що остання ОС зі списку в майбутньому замінить поточну всередині розумних колонок HomePod. Однак це не все: на тій же сторінці Apple називає homeOS «мобільною операційною системою». Контекст наводить на думку, що вона може бути вбудована і в портативні пристрої на кшталт iPad або iPhone, а не тільки в колонку.

homeOS
Дослівно було написано наступне: «Команда Apple Music Frameworks володіє технологічним стеком, який дозволяє інтегрувати Apple Music в будь-які з наших мобільних платформ: iOS, watchOS і homeOS. Примітно, що в цьому списку не згадується tvOS. Через кілька годин назву homeOS було видалено з анкети в двох місцях. Його замінили на терміни tvOS і HomePod. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

homeOS
Згадки про homeOS видалені

Аналітики припускають, що Apple готує абсолютно нову операційну систему, яка ляже в основу всіх сумісних Apple TV і HomePod, а також інших (можливо, майбутніх) пристроїв для розумного будинку. На тлі чуток про майбутній устрій, який об’єднає в собі властивості Apple TV і HomePod, таке припущення здається найвірогіднішим. Крім того, в концепті майбутньої HomePod з дисплеєм був варіант реалізації, в якому екран не був вбудований в корпус HomePod, а був прикріплений зовні за допомогою рухомої «ніжки».

HomePod
Інсайдери тоді припустили, що роль дисплея для HomePod може виконувати спеціальна версія iPad mini – і висновок, що homeOS здатна працювати на iPad, підтверджує цю думку. У будь-якому випадку, вже цієї осені ми можемо побачити кардинально новий пристрій на новій пропрієтарної операційної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.