ЗСУ випробували нові ракети для установок БМ-21

Інформацію про «поведінку» снарядів знімали безпосередньо з борту боєприпасу під час його польоту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На полігоні підготовки військових частин та підрозділів «Широколанівський», що на Миколаївщині, успішно провели випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122мм «Тайфун-1» до ракетних систем залпового вогню «Град». Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Як зазначили у військовому відомстві, дослідні зразки цього озброєння розроблені ДП «КБ «Південне» імені М.К.Янгеля» у межах виконання відповідної дослідно-конструкторської роботи відповідно до договору із Міністерством оборони України.

Як розповів технічний керівник випробувань конструкторського бюро, пуски відбулися з використанням штатної бойової машини БМ-21. Водночас для отримання у режимі реального часу телеметричної інформації з борту реактивних снарядів, під час їхнього польоту задіяли наземний мобільний вимірювальний пункт, що також створений цим підприємством.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що до виготовлення реактивного снаряду «Тайфун-1» була задіяна низка підприємств виключно вітчизняного обороно-промислового комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.