Експерти дали прогноз по обвалу крипторинку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обвал вартості криптовалют не означає кінець крипторинку, проте корекція може затягтися аж на кілька місяців. При цьому є два сценарії подальшого розвитку подій.

“Поточний обвал закінчиться тим, що інституційні інвестори наберуть собі вигідніші позиції та продовжать тримати їх на довгу. Якщо подивитися на історію руху біткоїну, то видно, що сам актив дуже волатильний і такі просадки вже були не раз. Так що говорити про те, що це ще один кінець крипторинку, думаю, не потрібно, швидше за це спосіб вибити з ринку опонентів”, – говорить засновник криптовалютної платформи “Кошелек.ру” Михайло Богданов.

Також він додав, що корекція цілком може затягнутися на кілька місяців. “Тим більше, що в літній час активність часто знижується, але ось на роки точно немає”, – зазначив фахівець.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Засновник екосистеми OTON Анатолій Іллє зазначає, що падіння головної криптовалюти до $30 тис. розділило аналітиків на два табори: оптимісти і песимісти. “Песимісти є апологетами технічного аналізу і констатують підтвердження ведмежого тренду біткоїну. В середу був підтверджений важливий ведмежий сигнал (курс впав нижче 20-тижневої ковзної середньої), який в 2014, 2018 і 2019 роках призвів до корекції на 60-70% через півроку або рік”, – сказав він.

За словами Іллє, цей сценарій передбачає короткочасний відскік до $50-55 тис. з подальшим відновленням спадного тренда, який протягом року закінчиться падінням ціни біткоїну до $12-13 тис. Він додав, що оптимісти порівнюють поточний крах курсу біткоїну з обвалом ринків у березні 2020-го, викликаному пандемією.

“Тоді різке зниження ціни біткоїну закінчилося її V-подібним відновленням і зростанням більш ніж на 1500%, до поточного максимуму на рівні $65 тис.”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, майнери Ethereum заробили $110 млн на тлі краху крипторинку. Це найбільший добовий заробіток за весь час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.