Депутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Депутати пообіцяли розібратися з рекетом ОСББ та іншими керівниками будинків, що вимагають гігантські суми з інтернет-провайдерів за дозвіл на прокладку внутрішньобудинкових мереж. Про проблему стало відомо завдяки скарзі глави компанії «Павутина» і попередження Мінцифри.

Про безмежно нахабні ОСББ і створені владою «годівниці» для корупціонерів заявив заступник голови «цифрового» комітету Верховної Ради Олександр Федієнко.

– ДО МЕНЕ ЗВЕРТАЮТЬСЯ БАГАТО ПРЕДСТАВНИКІВ ТЕЛЕКОМ-СПІЛЬНОТИ З ПРИВОДУ БУДІВЕЛЬНИХ ЛІЦЕНЗІЙ.

Суть проблеми: постановою Кабінету Міністрів України №218 від 18 березня 2020 ліквідована Державна архітектурно-будівельна інспекція України. Тією ж постановою скасовано ліцензування в сфері архітектури та будівництва.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той же час замовники вимагають від провайдерів, що беруть участь в тендерах з надання послуг доступу до інтернету і прокладання телекомунікаційних мереж, надавати ліцензію на здійснення господарської діяльності з будівництва об’єктів.

У телеком-провайдерів таких ліцензій немає і бути не може, оскільки видача таких документів припинена. <…>В результаті провайдери змушені залучати субпідрядні організації з відкритими раніше будівельними ліцензіями, вартість яких становить від $ 8 000 до $ 30 000.

Найчастіше замовники нав’язують провайдерам вигідні їм будівельні організації або ж пропонують викупити компанії, у яких є згадані ліцензії.

Такі дії негативно позначаються на вартості послуг, вбивають конкуренцію і <…> містять значну корупційну складову.

Мною відправлено депутатське звернення до міністра розвитку громад і територій України для отримання офіційних роз’яснень з цього питання.

Після отримання відповіді проінформую телеком-спільноту про результати.

Особисто я вважаю, що корупцію, яка виникла через реформування ДАБI  потрібно зруйнувати, – написав народний обранець (текст приведений зі скороченнями).

Оригінал публікації доступний для ознайомлення в наведеному нижче скріншоті.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.