У Кабміні розповіли, коли в Україні всі населені пункти підключать до інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, коли у всіх населених пунктах України буде доступ до безперебійного інтернету

Про це пише iTechua.com із посиланням на ТСН.

За словами урядовця, вже у 2022 році усі населені пункти України матимуть доступ до інтернету, а до кінця 2023 року до мережі планують під’єднати щонайменше 95% людей.

“Наступного року ми закриємо це питання і всі населені пункти будуть підключені до оптичного Інтернету. Ми паралельно працюємо і над 4G. Є нова статистика – 2,4 млн українців вперше отримали 4G. Маже 8 млн українців покращили рівень 3G. У нас є ціль до кінця 2023 року під’єднати 95% людей до фіксованого і мобільного Інтернету”, –  зазначив Федоров.

Він визнав, що нині дійсно існує проблема з інтернетом, а його відомство вже отримало понад 700 заявок від ОТГ. Федоров зазначив, що вже цього року Мінцифри планує приєднати до мережі понад мільйон українців, а це понад три тисячі населених пунктів та понад шість тисяч об’єктів соціальної інфраструктури.

Щодо того, чи закладені у бюджеті кошти на реалізацію таких планів, він відповів ствердно, адже Верховна Рада проголосувала за бюджет, у якому витрати на це вказані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.