WhatsApp почне блокувати користувачів. Що треба про це знати?

Від сьогодні WhatsApp почне обмежувати користувачів, які не прийняли нові правила конфіденційності. Розповідаємо, що про це треба знати - і чому тисячі людей не захотіли приймати нові правила приватності месенджера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 15 травня WhatsApp вводить обмеження для користувачів, які не стали оновлюватися. Як стверджує Business Insider, спершу месенджер обмежить доступ до чатів і дзвінків. Цими функціями можна буде скористатися тільки в тому випадку, якщо вам хтось напише. Другий етап – відключення дзвінків, повідомлень і можливості відправляти повідомлення.

Якщо користувач не прийме умови, то через кілька тижнів його профіль буде просто заблокований. При цьому WhatsApp обіцяє не видаляти аккаунт – він розблокується відразу, як тільки його власник оновить месенджер.

Чому WhatsApp пішов на такі заходи?

8 лютого месенджер оголосив про нову політику конфіденційності. Згідно зміненими правилами, особиста інформація користувачів WhatsApp з цього моменту повинна була йти на сервери Facebook і Instagram (Цукерберг володіє всіма трьома сервісами).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аудиторії це не сподобалося. Причому настільки, що люди почали масово покидати месенджер. За пару тижнів виросли завантаження у найближчих конкурентів – Telegram і Signal. У відповідь на це WhatsApp тимчасово призупинив оновлення політики конфіденційності. Але тепер підходить черговий термін. Керівництво месенджера налаштоване рішуче.

Яка інформація буде йти в Facebook?

Чи означає це, що Facebook тепер буде знати, про що ви спілкуєтеся з друзями в WhatsApp? Адміністрація месенджера запевняє, що листування дивитися не планує. Крім того, навіть ваше місце розташування збережеться в таємниці.

«У нас немає доступу до даних про місцезнаходження, тому ми не можемо надати цю інформацію Facebook – і не робимо цього. Нам необхідні ваші контакти для надання наших послуг, але ми не ділимося ними з Facebook », – пояснює WhatsApp.

Тоді яка інформація буде йти з месенджера в соцмережу? І навіщо вона потрібна Facebook? Швидше за все, це будуть знеособлені відомості, за допомогою яких соцмережа зможе найефективніше показувати вам рекламу. Навряд чи Цукербергу цікаво читати ваші сімейні чати. А ось аналізувати поведінку в месенджері – цілком.

А ви збираєтеся приймати нові правила конфіденційності? Або вже прикидаєте, куди мігрувати з WhatsApp?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.