Експерти не радять власникам Apple iPhone використовувати додатки Google

Експерти з безпеки не рекомендують власникам смартфонів Apple iPhone і інших “яблучних” пристроїв використовувати додатки Google. За їх словами, в американському сервісі збирають інформацію, до якої в Купертіно не мають доступу.

Нещодавно користувачі Apple iPhone отримали можливість встановлювати деякі додатки від Google. Мова йде про найбільш популярні сервіси, такі, як пошта Gmail, браузер Chrome і хмарне сховище Google Photo. Всі вони користуються популярністю, але власники гаджетів від Apple повинні враховувати різний рівень конфіденційності.

У Купертіно збирають менше особистої інформації про користувачів, в Google же ведеться зчитування дуже багатьох параметрів. Наприклад, фото, відправлене на зберігання в хмарний сервіс, може багато розповісти про людину, не тільки про те, які фільтри він використовував при зйомці і на який пристрій зроблена фотографія, але і вкаже точний час сесії і навіть місце.

З огляду на це, в сервісі App Store інформують користувачів про ризики. Експерти також вказують, через це людина може зіткнутися з незручностями. Йому будуть надсилати персональну рекламу, грунтуючись на його користь, і навіть формувати спливаючі пости в соціальних мережах по зібраної раніше інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.