Ніякого Instagram для дітей. 44 генеральні прокурори США виступили проти ініцітатіви Facebook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коаліція з 44 генеральних прокурорів США підписала лист, адресований генеральному директору Facebook Марку Цукербергу (Mark Zuckerberg). У листі йдеться про те, чому Facebook не слід реалізовувати свої плани по розробці і запуску версії додатка Instagram для дітей.

У березні з’явилися перші відомості про те, що команда соціальної мережі Facebook готується до запуску окремого додатка Instagram, орієнтованого на дітей віком до 13 років. Нібито ця версія мала дозволити дітям використовувати додаток максимально безпечним способом.

У листі згадують проколи Facebook в плані захисту конфіденційності даних, а також дослідження, що показують, що соціальні мережі можуть бути шкідливими для дітей на фізичному і психологічному рівнях. Діти не мають повністю розвиненого розуміння конфіденційності і можуть легко стати метою зловмисників. Великий відсоток опитаних молодих користувачів Instagram зіткнулися з кібер-знущаннями в додатку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Платформа Instagram для маленьких дітей шкідлива по безлічі причин. Генеральні прокурори закликають Facebook відмовитися від планів по запуску цієї нової платформи.

Генеральний прокурор Маура Хілі (Maura Healey)

В даний час дітям до 13 років не дозволяється мати обліковий запис Instagram, якщо в описі профілю явно не вказано, що обліковим записом керує батько або опікун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.