Ілон Маск відключить інтернет за скачування піратських фільмів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На шляху поширення супутникового інтернету Starlink може встати несподівану перешкоду. Як виявилося, компанія строго стежить за дотриманням авторських прав і може припинити надання послуг, якщо користувач завантажить піратський контент.

Багато інтернет-провайдери заявляють про постійну боротьбу, яку вони ведуть за права правовласників. Насправді подібні акції вимагають установки додаткового дорогого обладнання. Схоже, що дітище Ілона Маска має все необхідне для ідентифікації піратських фільмів та іншого контенту, що порушує авторські права.

Про це повідомив користувач на Reddit. За його словами, він навмисно скачував неліцензійні фільми через торренти, використовуючи супутниковий інтернет Ілона Маска. У підсумку йому прилетіло «лист щастя» від Starlink, де його попросили припинити порушувати авторські права. Очевидно, якщо користувач не припинить піратів фільми, то швидкісний інтернет йому відріжуть. Більш того, порушника може очікувати судовий позов. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що користувач скачував піратський контент протягом приблизно двох місяців, але повідомлення від Starlink отримав тільки після того, як завантажив щось зі списку Fortune 500. Тому ефективність такої антипіратської захисту поки викликає сумніви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.