Apple AirTag показали себе як засіб для шпигунства за користувачами Android

Власники iPhone хоч якось захищені від стеження

Автор Telegram-каналу Denis Sexy IT протестував нові мітки Apple AirTag і прийшов до висновку, що їх можна використовувати для шпигунства за людьми. Найнебезпечніше ситуація для користувачів Android.

Автор каналу провів експеримент з одним. З його дозволу йому підкинули в рюкзак активоване AirTag. В результаті автор зміг бачити весь маршрут одного, поки той їхав додому. Через 5 хвилин після того, як він опинився вдома, його iPhone надіслав повідомлення про те, що з ним «подорожує AirTag», і тому пересування можуть бути видні комусь ще. Однак п’яти хвилин вистачило, щоб дізнатися приблизний адресу «жертви». Його можна побачити в додатку Find My.

Якщо відкрити повідомлення, то показується карта «скомпрометованих» переміщень. Але дізнатися, кому належить «шпигунський» AirTag, не можна. Apple в таких випадках радить витягти батарейку.

Автор поділився тим, що відчув жах від експерименту. За його словами, користувачі iPhone непогано захищені, але власники Android-смартфонів можуть так і не помітити, що за ними стежать. Apple раніше говорила, що AirTag іноді видає звуки, щоб його можна було знайти. Але в теорії брелок можна розібрати і відключити йому динамік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.